van még a 2018-as Porsche Szeged Kapusháborúig

Játékszabályok

Frissítve

Szabályok   KapusHÁBORÚHOZ

 

1- Egy mérkőzés 5 rúgott gólig vagy 5 ercig tart!

2-Ha 5 perc után is egyenlő az állás, szétlövésnek (11-es rúgásokkal) kell következnie. Mindkét kapusnak kell  3-3 11-est rúgnia!Ha már az első 11-es rontott a másik kapusnak akkor is le kell rúgnia a büntetőt!

3-Az első –játékot indító-rögzített rúgást a kapu előtti csíkon belülről, földről kell elvégezni.

4-Rögzített játékhelyzet (Állított Labda) után a KAPU MELLÉ LŐTT labda esetén az ellenfél büntetőt lő,MAX 10 MP alatt. Ha a büntető mellé megy az ellenfél kapus földről, állított helyzetből folytatja a játékot, nem 11-es következik ( új játék indul ),ha a kapus megfogta a büntetőt a rendes játék szabályai lépnek életbe, tehát dobhatja ,rúghatja földről és kézből is. Ha visszapattan az ellenfél kapusához szintén a folyamatos játékra vonatkozó szabályok lépnek életbe, tehát a játék megszakítás nélkül folytatódik,kivéve kapufáról!!

5-Védés után a kapusról kipattanó labdát az ötösön belül még az ellenfél kapujára lehet rúgni. Ha a kapusról kipattan a labda de még saját térfelén megfogja akkor a labdát a saját ötösére kell visszavinnie és úgy hozza játékba ahogy a megfogáskor érintette!!

6-A kapusnak az ellenfél kapujára indított rúgását 10 másodpercen belül el kell végezni, különben az ellenfél jogosult játékba hozni a labdát, földről!

7-Gól esetén, vagy ha a labda a játéktéren kívül kerül, mindig állított labdával folytatódik a játszma.

8-Az ellenfél kapusról vagy a kapufáról a saját térfélre pattanó labdát egy érintőből azonnal is kapura lehet rúgni,illetve kapura lehet vezetni. de ha már kézzel  beleért a kapus, akkor vissza kell vinni a saját területre a labdát és csak kézből folytatódhat a játék( dobás vagy rúgás kézből)

9-A kipattanó labdánál a védekező kapus csak a saját térfelén avatkozhat játékba,tehát ilyenkor az ellenfél térfelére nem mehet át!!Ha átmegy és ezzel akadályozza a labdát birtokló kapust,akkor annak javára büntetőt kell ítélni!

10-Rávezetésnél 10 mp alatt BE KELL FEJEZNI a támadást, ha lejár az idő, a labda a védő kapusé.

11-Rávezetésnél bármilyen szabálytalanságot 11-el kell büntetni!

12-A védés után kipattanó labda, ha elhagyja, a játékteret az ellenfél jön földről rúgással ha, az ellenfél területén ment ki a labda

13- A védés után kipattanó labda, ha saját térfelünkön hagyja el a játékteret, az a kapus jön földről rúgással, aki védett!

 

 

 

14-A játékbírájával szembeni nem megfelelő viselkedés illetve bármilyen inzultus nem megengedett! Mivel nincs figyelmeztető eszköz, bármilyen sportszerűtlen magatartás, legyen az a legalapvetőbb vétség is, azonnali leléptetést von maga után az aktuális mérkőzésről! De a játékból való kizárás nem egyenes következménye a leléptetésnek!!

15-Egy kapust két leléptetés után kizárnak a versenybírák a játékból! Leléptetést csak két mérkőzésvezető egyöntetű véleménye és ítélete hozhatja meg, ami sportszerűtlen viselkedés vonzata!

16- Fellebezésnek helye nincs, felügyeleti szerv és panaszlehetőség hiányában a mindenkori játékbírája fog dönteni, megváltoztathatatlanul!!

17-Kizárt játékos minden addigi eredménye törlődik, tovább jutást befolyásoló esetnél a közvetlen mögötte végzett kapus a kedvezményezett illetve beugró!

18-A mérkőzéseket időben kell kezdeni, csúszás elkerülése végett mindenkitől maximális pontosságot kérünk és várunk el!!Max. 2 perc késés engedélyezett!!

19-Alkoholos állapotú részvétel azonnali kizárással jár!

20-Ha bármelyik fél feladja a mérkőzést, a győzelemért járó pont az ellenfélé kell, hogy legyen!

21-A tíz másodpercet onnan számítják a „mérkőzésvezetők” amikor a kapus lerakta a labdát a földre illetve kézbe tartja a labdát rúgásra készen (a mérkőzésvezető hatásköre mikortól számolja a tíz másodpercet, hangosan számolva!!)

22-Ha a tizenegyes rúgás kapufát talál, akkor az a kapus következik földről rúgással, akinek rúgták a büntetőt,vagy ha a labda a saját területén hagyja el a pályát.Ha visszapattan a rúgó játékoshoz a kapusról akkor folyamatos játék szabályai érvényesek,Ha a rúgó játékos területénmegy ki ,akkor a játékos hozza játékba a labdát földről a saját ötösén belülről!

23-tizenegyes hárítás után, ha a labda a védő kapusnál marad,a folyamatos játékra vonatkozó szabályok lépnek életbe!!!

24-A győztes 3 pontot kap, a vesztes 0-át.Ha tizenegyesekkel dől el a párharc akkor a győztes két pontot ,a vesztes egy pontot kap. Pont egyenlőség esetén a sorrendről először a kevesebb kapott gól,majd ha ez is egyenlő, akkor az egymás elleni eredmény dönt!

 

Bemutatkozó videó

Támogatóink

Névadó és kiemelt támogató

porsche szeged

Kiemelt támogatók

szegedvaros

mazeti logo2017

 

Örökös támógatók

burger

floridonet

fonix szepsegstudio

lacibike 

charlybt

szegedisportesfurdok

soccersorozo

herbalance

mazeti

AEGON megbizottpartnere

Sells

imagefoto

Vízmű logo

golsorozo

grosics kapusiskola logo

hell

 

mamihamibufe

szigetepitoteam

flex sport samy logo
szkita sport logo
csaki eva logo
gedeon izsak logo
goalkeepers logo
meccsembere logo
napfenyfurdo logo
praktiker logo
precision logo
red logo
sesoto logo
t4football logo
otp bank logo
fullmarkt banner

 

Kiemelt Média Támogató

 

 

Kiemelt Média Partner

 

Média Támogatók

 

 

delmagyar